SLOWFOODOWE BAJANIE BLOG Od 2011 roku jestem członkinią Slow Food, międzynarodowej organizacji stojącej na straży zdrowego, regionalnego, wolnego od konserwantów i innych polepszaczy jedzenia. Produkty charakterystyczne dla danego regionu, miasta, miasteczka, produkowanego w małych gospodarstwach, często prowadzonych przez całe rodziny. SLOW FOOD TO MNIE KRĘCI :)
O mnie
- LubelszczyznaNasPasjonuje
- Mariola Tarnowska Fundacja Regionalia Lubelszczyzny. Ten blog powstał z miłości do Lubelszczyzny, z pasji, z jaką piszę o Lubelszczyźnie, z inspiracji, jakimi Lubelszczyzna mnie obdarza.Ten blog powstał dla ludzi, którzy tworzą Lubelszczyznę i o których będę tutaj pisać.
Archiwum bloga
-
▼
2014
(28)
- ▼ października (5)
-
►
2013
(21)
- ► października (2)
poniedziałek, 27 października 2014
Slowfoodowe bajanie blog, czyli kulinarne podróże część II Włochy
Dzięki wycieczce do Włoch z Almaturu "Capri Tour" w 2011 roku i wyprawie do Bra zorganizowanej przez firmę "Agrovis" w tymże roku udało się zebrać kilkadziesiąt zdjęć prezentujących włoskie kulinaria. Ze względu na uczestnictwo w Festiwalu w Bra przeważają zdjęcia przedstawiające sery.
Włochy coraz bardziej mi się podobają, już nie razi hałaśliwość mieszkańców Itali i ich lekkie traktowanie rzeczywistości.
Zanurzmy się w kulinarne włoskie smakołyki.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz