niedziela, 1 grudnia 2013

Slowfoofowe bajanie, czyli slow food w praktyce, czyli Eco-Gala co sobotę :)

Pan Jan Sawicki, oferujący owoce, warzywa, dynie Hokkaido, bardzo chętnie dzielił się informacjami na temat sprzedawanych produktów.  
W Lublinie pojawia się coraz więcej miejsc, gdzie można kupić produkty ekologiczne. Coraz więcej osób uzyskuje świadomość, że nasze zdrowie zależy od produktow, z których przygotowujemy nasze codzienne posiłki.
Ser świeży. 

Sery z dodatkami: z żurawiną, z czosnkiem niedźwiedzim, z czarnuszką. 
W ramach Slow Food Convivium lubelskie in progress odwiedzamy właśnie te miejsca. Popularyzujemy rolników, którzy oferują ekologiczne owoce i warzywa, sprzedają ekologiczne sery, przetwory wykonane z produktów uprawianych w danych gospodarstwie.
Regularnie, w każdą sobotę, w Lublinie, w Gali przy ulicy Fabrycznej możemy zrobić zakupy zdrowych produktów, które wykorzystamy do przygotowania posiłków w ciągu tygodnia.
W tę sobotę po raz pierwszy miałam okazję skosztować pysznych serów. 



















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz