Slow Food na Lubelszczyźnie organizuje swoje struktury.
Mamy fanpage na Facebooku
https://www.facebook.com/SlowFoodConviviumLublin
kanał na Youtube
http://www.youtube.com/channel/UCp1lHtQOtHZzW5IOQz9ugSg
Osoby zainteresowane ideą Slow Food zapraszamy na spotkanie organizacyjne
poniżej informacja od Jędrzeja w sprawie spotkania organizacyjnego
Kochani! 3 stycznia, w piątek, o godzinie 18.00 odbędzie się spotkanie naszego Conviuvium w Zielonym Talerzyku, przy ul. Królewskiej. Zapraszamy wszystkich zainteresowanych (także nowe osoby!). Dyskusja będzie dotyczyć nowych projektów naszego stowarzyszenia Jeśli macie taką możliwość - zgłoście swoją obecność wcześniej pod adresem jedrzej@watahacorp.pl. Do zobaczenia!
Naszą siedzibą jest Zielony Talerzyk przy Królewskiej 3,
magiczne miejsce z pozytywna energią.
https://www.facebook.com/ZielonyTalerzyk?fref=ts
W Zielonym Talerzyku na Królewskiej 3 jest też zielony sklepik- można kupić ekologiczne warzywa z Brzost-eko, owoce od pana Sawickiego, topinambur, są też zielonotalerzykowe przetwory (m.inn. chutney z marchewki i imbiru zwane "włosami anioła", konfitury cytrynowe z zielonych pomidorów, hummus, pesto...) Można tu zamówić większą ilość produktów od zaprzyjażnionych rolników lub zamówić wytwory Zielonego Talerzyka - wypieki z mąki okiszowej na słodko (łącznie z tortem wegańskim) lub słone (tarty, także takie niekoniecznie francuskie ale takie o bardziej rodzimym smaku- grzybowa, gryczano-buraczana...)
Sklepik będzie się powiększał- Zielony Talerzyk prosi o inspiracje co do własnych wytworów i ciekawe kontakty z producentami sloowfood
Rok 2014 bedzie rokiem tworzenia się naszych struktur, rokiem wypraw do rolników, rokiem poznawania naturalnych produktów, rokiem odkrywania przyjemności z bycia slowfoodowcem.
Rok 2014 będzie rokiem
SLOW FOOD LUBELSKIE IN PROGRESS

Rok 2014 będzie rokiem
SLOW FOOD LUBELSKIE IN PROGRESS

UWAGA:
Wykorzystanie materiałów ze źródeł zewnętrznych.
Wszystkie materiały zamieszczone w tym poście pochodzące z innych źródeł, niż źródła autora, mają podane linki do stron źródłowych.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz