niedziela, 29 grudnia 2013

Slowfoodowe bajanie czyli Slowfood Convivium Lubelskie in progress




Slow Food na Lubelszczyźnie organizuje swoje struktury.




Mamy fanpage na Facebooku

https://www.facebook.com/SlowFoodConviviumLublin

kanał na Youtube

http://www.youtube.com/channel/UCp1lHtQOtHZzW5IOQz9ugSg

Osoby zainteresowane ideą Slow Food zapraszamy na spotkanie organizacyjne

poniżej informacja od Jędrzeja w sprawie spotkania organizacyjnego


Kochani! 3 stycznia, w piątek, o godzinie 18.00 odbędzie się spotkanie naszego Conviuvium w Zielonym Talerzyku, przy ul. Królewskiej. Zapraszamy wszystkich zainteresowanych (także nowe osoby!). Dyskusja będzie dotyczyć nowych projektów naszego stowarzyszenia  Jeśli macie taką możliwość - zgłoście swoją obecność wcześniej pod adresem jedrzej@watahacorp.pl. Do zobaczenia!


Naszą siedzibą jest Zielony Talerzyk przy Królewskiej 3, 

magiczne miejsce z pozytywna energią.


https://www.facebook.com/ZielonyTalerzyk?fref=ts


W Zielonym Talerzyku na Królewskiej 3 jest też zielony sklepik- można kupić ekologiczne warzywa z Brzost-eko, owoce od pana Sawickiego, topinambur, są też zielonotalerzykowe przetwory (m.inn. chutney z marchewki i imbiru zwane "włosami anioła", konfitury cytrynowe z zielonych pomidorów, hummus, pesto...) Można tu zamówić większą ilość produktów od zaprzyjażnionych rolników lub zamówić wytwory Zielonego Talerzyka - wypieki z mąki okiszowej na słodko (łącznie z tortem wegańskim) lub słone (tarty, także takie niekoniecznie francuskie ale takie o bardziej rodzimym smaku- grzybowa, gryczano-buraczana...)

Sklepik będzie się powiększał- Zielony Talerzyk prosi o inspiracje co do własnych wytworów i ciekawe kontakty z producentami sloowfood 



Rok 2014 bedzie rokiem tworzenia się naszych struktur, rokiem wypraw do rolników, rokiem poznawania naturalnych produktów, rokiem odkrywania przyjemności z bycia slowfoodowcem.


                Rok 2014 będzie rokiem 

   SLOW FOOD LUBELSKIE IN PROGRESS



















UWAGA:

Wykorzystanie materiałów ze źródeł zewnętrznych.



Wszystkie materiały zamieszczone w tym poście pochodzące z innych źródeł, niż źródła autora, mają podane linki do stron źródłowych.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz