poniedziałek, 18 listopada 2013

Slowfoodowe bajanie, czyli Slow Food Convivium lubelskie in progress narodziny



Już od dawna pomysł założenia Convivium Slow Food na Lubelszczyźnie krążył w przestrzeni.
Jest wielu zwolenników takiego sposobu postrzegania potraw i produktów kulinarnych. takiego sposobu życia zgodnego z duchem Slow Food, w poszanowaniu dla ziemi i jej darów.
Slow Food Convivium lubelskie in progress narodził się w Zielonym Talerzyku Obrońców Pokoju 23 w Lublinie .

Zielony Talerzyk

https://www.facebook.com/ZielonyTalerzyk

to restauracja w duchu Slow Food. Poszanowanie dla zdrowia gości przejawia się m. in. w przygotowywaniu potraw z ekologicznych, uprawianych przez indywidualnych rolników produktów, w serwowaniu potraw bez lub z niewielką ilością mięsa, na odkrywaniu nowych połączeń smakowych.
Atmosfera w Talerzyku jest bardzo domowa. Nikt się nie spręża, nie nadwyręża, jest sympatycznie, luzacko, domowo. 
I to właśnie Zielony Talerzyk był świadkiem narodzin 



https://www.facebook.com/SlowFoodConviviumLublin?ref=hl#

Łączy nas myślenie i działanie w duchu Slow Food

http://www.slowfood.com/





UWAGA:

Wykorzystanie materiałów ze źródeł zewnętrznych.

Wszystkie materiały zamieszczone w tym poście pochodzące z innych źródeł, niż źródła autora, mają podane linki do stron źródłowych.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz