sobota, 1 czerwca 2013

Slowfoodowe bajanie, czyli czas dobrego sera w Sandomierzu od 1 do 2 czerwca 2013

Tak, jak w ubiegłym, tak i w tym roku wybrałam się do Sandomierza na festiwal serowarski. W tym roku tylko na jeden dzień, w ubiegłym brałam udział także w piątkowym sympozjum na tematy serowarskie.

Poniżej kilka zdjęć z ubiegłorocznej imprezy:

Pan Jacek Szklarek, szef polskiego Slow Food'u



Sery Spomleku 


Sery Wojtka Komperdy 

Wańczykowie w akcji, serowarstwo pasja rodzinna 







Gieno Mientkiewicz, guru polskiego serowarstwa zagrodowego 



Laboratorium smaku 

W ubiegłym roku świeciło słońce, niebo była błękitniutkie, w tym niestety pogoda nie sprawiła nam radości, niebo zachmurzone, słońce na odpoczynku. Na szczęście zaczęło padać dopiero przed 14:00.

CDN ...


UWAGA:
Wykorzystanie materiałów ze źródeł zewnętrznych:

Wszystkie materiały zamieszczone w tym poście pochodzące z innych źródeł, niż źródła autora, mają podane linki do stron źródłowych.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz