SLOWFOODOWE BAJANIE BLOG Od 2011 roku jestem członkinią Slow Food, międzynarodowej organizacji stojącej na straży zdrowego, regionalnego, wolnego od konserwantów i innych polepszaczy jedzenia. Produkty charakterystyczne dla danego regionu, miasta, miasteczka, produkowanego w małych gospodarstwach, często prowadzonych przez całe rodziny. SLOW FOOD TO MNIE KRĘCI :)
O mnie
- LubelszczyznaNasPasjonuje
- Mariola Tarnowska Fundacja Regionalia Lubelszczyzny. Ten blog powstał z miłości do Lubelszczyzny, z pasji, z jaką piszę o Lubelszczyźnie, z inspiracji, jakimi Lubelszczyzna mnie obdarza.Ten blog powstał dla ludzi, którzy tworzą Lubelszczyznę i o których będę tutaj pisać.
Archiwum bloga
-
▼
2014
(28)
-
▼
grudnia
(6)
- Slowfoodowe bajanie blog, czyli przedświąteczne św...
- Slowfoodowe bajanie blog, czyli szopka bożonarodze...
- Slowfoodowe bajanie blog, czyli Święta w rytmie i ...
- Slowfoodowe bajanie blog, czyli kulinarne podróże ...
- Slowfoodowe bajanie blog, czyli przyszłość należy ...
- Slowfoodowe bajanie blog, czyli świętujemy Terra M...
- ► października (5)
-
▼
grudnia
(6)
-
►
2013
(21)
- ► października (2)
niedziela, 14 grudnia 2014
Slowfoodowe bajanie blog, czyli kulinarne podróże część III Francja
Francja jest szczególnie bliska mojemu sercu.
Fascynacja językiem, kulturą, kulinariami trwa od bardzo dawna.
W 2013 roku tygodniowy pobyt w Paryżu, w 2010 zorganizowana wycieczka do Paryża, Normandii i Bretanii z biurem podróży Itaka.
Lubie wracać do miejsc, które kocham, poznawać głębiej i bardziej wnikliwie ich specyfikę i klimat.
W przyszłym roku wybieram się do Paryża w maju na Foire de Paris, czyli penetrowanie Paryża kulinarnego.
Poniższe zdjęcia zrobiłam w czasie tych dwóch pobytów.
Jest to dokumentacja Paryża kulinarnego dostępnego klientowi i miłośnikowi o niezbyt zasobnym portfelu.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz