Dziękuję Wszystkim uczestnikom naszego spotkania z serowarami Lubelszczyzny.
Było sympatycznie, ciekawie, ożywiona atmosfera i zadawanie wielu pytań świadczyło o zainteresowaniu tematem.
Teoria, praktyka, degustacje - to wszystko przybliżyło nam różne aspekty serowarstwa.
Dziękuję naszym serowarom: Pan Ireneusz Mazurek, Pan Jerzy Moń i PanSebastian Podleśny za umożliwienie nam degustacji ich wyrobów i opowieści o ich powstaniu, panu Sebastianowi także za zaprezentowanie nam magii powstawania sera kozia Gouda.
Pani Małgorzacie Małgorzata Wołoszczuk za udostępnienie najbardziej urokliwego stołu w Zielonym Talerzyku, przy którym mogliśmy spożywać te wszystkie przysmaki.
Profesorowi Waldemarowi Gustawowi za przybliżenie nam bioaktywnych składników mleka.
Panu Witold Hawajski za dostarczenie łubianki pysznej borówki, mimo konieczności jej zebrania i nieobecności na spotkania z tego właśnie powodu.
Pani Joannie Firgolskiej i jej mężowi za urozmaicenie naszej degustacji miodami z własnej pasieki.
Panu Janowi Budzyńskiemu z Monte di Vino za węgierskie wino, które degustowaliśmy w różnych konfiguracjach.
Dziękuję
Poniżej galeria zdjęć z naszego spotkania.
Czym chata bogata, tym rada. |
Magia warzenia koziej Goudy Pana Sebastiana Podleśnego. |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz