Już od dawna pomysł założenia Convivium Slow Food na Lubelszczyźnie krążył w przestrzeni.
Jest wielu zwolenników takiego sposobu postrzegania potraw i produktów kulinarnych. takiego sposobu życia zgodnego z duchem Slow Food, w poszanowaniu dla ziemi i jej darów.
Slow Food Convivium lubelskie in progress narodził się w Zielonym Talerzyku Obrońców Pokoju 23 w Lublinie .
Zielony Talerzyk
https://www.facebook.com/ZielonyTalerzyk
to restauracja w duchu Slow Food. Poszanowanie dla zdrowia gości przejawia się m. in. w przygotowywaniu potraw z ekologicznych, uprawianych przez indywidualnych rolników produktów, w serwowaniu potraw bez lub z niewielką ilością mięsa, na odkrywaniu nowych połączeń smakowych.
Atmosfera w Talerzyku jest bardzo domowa. Nikt się nie spręża, nie nadwyręża, jest sympatycznie, luzacko, domowo.
I to właśnie Zielony Talerzyk był świadkiem narodzin
https://www.facebook.com/SlowFoodConviviumLublin?ref=hl#
Łączy nas myślenie i działanie w duchu Slow Food
http://www.slowfood.com/
UWAGA:
Wykorzystanie materiałów ze źródeł zewnętrznych.
Wszystkie materiały zamieszczone w tym poście pochodzące z innych źródeł, niż źródła autora, mają podane linki do stron źródłowych.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz